Resuscitační balíček

  • od

Když se řekne první pomoc, každej si představí právě tohle. Resuscitaci. Stlačování hrudníku. Fajnšmekři si vybaví i podání elektrickýho výboje.
U resuscitace se spojují dvě důležitý věci ve výuce první pomoci – teorie a nácvik. Resuscitaci se jenom z videí a textů nenaučíš. Pokud jí chceš ale opravdu porozumět, je potřeba si nějakou teorii osvojit.

Ať už si chceš zažít, jak tě budou bolet ruce po 10 minutový resuscitaci nebo si chceš vrýt postup dýchání/stlačování hrudníku hluboko pod kůží, doporučuju Individuální kurz první pomoci. Maximum času na tomhle kurzu je věnovaný nácvikům/modelovým situacím.

Jestli se chceš ale před tím teoreticky připravit, právě jsi našel/našla, skvělej zdroj.
S tímhle balíčkem získáš:
– přístup ke 4 videím
Každý video se věnuje jednomu kousku skládačky a když je shlídneš všechny, bude hodně těžký tě překvapit nějakou otázkou ohledně resuscitace. Ve videích projdeme jak poznat, jestli je člověk při vědomí a jestli dýchá (a řekneme si, proč je vytahování jazyka blbost). Navážeme podrobným popisem resuscitace u dospělých a pak ještě rozebereme, jak je to u dětí. Poslední video ti dá přehled o tom, co je o AED, kdy je dobrý ho použít a proč je to tak skvělej pomocník.

– odkaz na 4 interaktivní hry
Protože získat informace je skvělý. Ale taky trochu nuda. Díky těmhle hrám nový informace hned integruješ a díky tomu si je i líp zapamatuješ. Takže si můžeš projít interaktivní algoritmus o tonutí a nebo zkontrolovat Lukáše a jeho postup přístupu k člověku v bezvědomí.

– 4 offline aktivity
Nebaví tě bejt furt on-line? Chceš něco, co si můžeš vytisknout a čmárat do toho? S hrdostí si to někde vystavit a nebo to vzteky roztrhat na kousky? I na to jsem myslela. Takže on-line aktivity jsou doplněný 4 offline hříčkama. Zkusíš se zamyslet na použitím AED v různých podmínkách nebo budeš hledat řešení na situace ze života.

Rozhodl/a ses, že tohle je to pravé pro tebe? Pak pojď tudy. Materiál ti přijde do e-mailu ve formátu .pdf s odkazy.