Lékárnička na cesty

  • od

Rukavice jsou snad nejkontroverznější věc v lékárničce. Jsou lidé, kteří s vámi budou dlouze diskutovat o tom, jestli má cenu si je natahovat, jestli to zbytečně nezdržuje a jestli je riziko nákazy z krve fakt tak velký jak se říká.

No není, ale je tam. Je jen na vás, co je pro vás akceptovatelný riziko a co už ne. A z vlastní zkušenosti vám můžu říct, že sahat do cizích slin, zvratků a na počůraný kalhoty je v těch rukavicích prostě příjemnější.

Dobře vyčistit ránu chce svůj čas. A když už ses s tím čistila, byla by škoda nechat ránu napospas prachu, písku a špíně. Možná jsi zastáncem metody „nechat ránu dejchat“. Záleží samozřejmě na typu rány a na prostředí, kde se pohybuješ. Ale když mluvíme o výletě je většinou lepší ránu zakrýt.

Mastný tyl je geniální věc. Skvělá na „silniční lišej“ i drobný popáleniny. Moderní ošetřování ran se bez mastnýho tylu neobejde. Je totiž dokázaný, že to „vlhký hojení“ většině ran pomáhá zahojit se rychlejc a kůže se v tomhle prostředí líp regeneruje.

Omnifix, respektive náplast z netkané textilie v roli, je opravdovým zázrakem. Máte náplasti kolik potřebujete a ve velikosti, která skutečně ránu překryje. Jasně, můžete ji nahradit už předpřipravenýma náplastma s polštářkem, který taky kryjou ze všech stran, ale… maj konkrétní rozměr, takže potřebujete celou sadu a tím se vám lékárnička prodraží. Tohle je univerzální a vydrží vám fakt dlouho.

No a báječná věc je, že ji můžete nastřihnout a tím přizpůsobit kloubům. Neomezíte tak jejich hybnost a náplast se vám nebude odlepovat. A výhoda pro všechny, co máme malý děti – namalujete na ni obrázek, jakej chcete. A s obrázkem ta náplast prej funguje líp ;-).

Chceš víc tipů a rad jak pracovat s materiálem z lékárničky. Skvělým pomocníkem ti bude balíček Lékárnička levou zadní.