Zadýchaný balíček

  • od

Dýchání se děje, aniž bys na něj musel/a myslet. Svou roli v automaticitě dýchání hraje prodloužená mícha. Zároveň ale můžeš svoje dýchání ovlivnit. Můžeš zadržet dech, podle svýho uvážení dýchání zrychlit i zpomalit, můžeš dýchat hluboce i mělce. Za to je zas zodpovědná mozková kůra.

Dýchání se ale taky může dost zkomplikovat. A o častejch problémech spojenejch s dýcháním je právě tenhle balíček. Těš se na:

  • 3 videa plný informací
    Jakmile je shlédneš, budeš odborníkem/odbornicí na dušení, astma i alergie. Budeš mít argumenty, kterejma všem nevěřícím jednou provždy vysvětlíš, proč není dobrý vzít dusící se dítě za nohy a zatřepat. Budeš mít jasno v různejch podobách alergický reakce a nezaváháš při použití adrenalinovýho pera. No a vyřešit akutní zhoršení astmatu pro tebe bude „piece of cake“.
  • 3 on-line úkoly
    Potkáš se s Alicí, což je mladá holka, která sedí na lavičce v parku a dost by tvou pomoc uvítala. Taky na tebe čeká příběh Aleše, kterej si chtěl dát k obědu kari s rýží a něco se zvrtlo. Vyřešením posledního úkolu se z tebe stane odborník/odbornice na dušení a žádnej burák v dýchacích cestách už si na tebe nepřijde.
  • 3 off-line úkoly
    Představ si, že vedeš rubriku „Moje trápení“. Zrovna ti do ní přišly dotazy na včelí bodnutí do jazyka a na „dělání děr do krku“. Poradíš si s nima? V úkolech odhalíš všechny možný příčiny obtížnýho dýchání a vymyslíš k nim první pomoc a ani tady nechybí úkol věnovanej dušení. V off-line variantě je obvzlášť dobrej pro prarodiče a všechny ze „starší generace“, kteří by o první pomoci u dušení měli vědět, ale k počítači se jim moc nechce.

Víš jistě, že tohle je přesně to, co hledáš? Balíček na tebe ve formátu .pdf čeká tady.

Ještě si to rozmyslíš? V mezičase se můžeš podívat, proč je důležitý při resuscitaci dýchat do těch, co se před tím dusili.